U U T I S I A

KEVÄTKOKOUS HYVINKÄÄLLÄ
14.4.2019

AJANKOHTAISTEN ASIOIDEN ILMOITUSTAULU


Vangora-ryhmä

Toivomme kuvia angorista ja vaneista sivujen kuvagalleriaan sekä jäsenlehteen.
Lehti kaipaa myös jäsenten kirjoittamia juttuja. Lähetä kuvat ja jutut osoitteeseen

anne.nevalavangora.net

Viimeksi päivitetty
3.1.2017

   
 
VANGORA ry 

Turkkilaisten kissojen ystävien oma yhdistys

Turkkilaisten kissojen rotuyhdistys aloitti toimintansa 3.6.1989. Vuoden lopussa jäseniä oli 20. Yhdistys rekisteröitiin nimellä VAN-seura r.y. ja se perustettiin alkujaan pelkästään turkkilaisten vankissojen rotuyhdistykseksi, koska turkkilaisia angoroita ei maassamme vielä silloin ollut.

Vähitellen maahamme tuotiin myös turkkilaisia angoroita. Koska kumpienkin Turkkilaisten kissojen omistajista tuntui luontevalta, että näitä kahta, samalta seudulta lähtöisin olevaa rotua, edustaisi sama yhdistys, päätettiin 1992 seuran nimi ja säännöt uudistaa kummankin rodun kattaviksi. Uudeksi nimeksi valittiin VANGORA r.y.

Yhdistys pyrkii edistämään turkkilaisten kissojen rodullista tuntemusta ja ylläpitämään suunnitelmallista kasvatustyötä rotujen tason ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Yhdistys pyrkii myös toimimaan yhdyslenkkinä samoista kissaroduista kiinnostuneiden kesken ja täten toivottaa kaikki Turkkilaisten kissojen omistajat tai muuten niistä kiinnostuneet tervetulleiksi yhdistykseen!

Tavoitteidensa saavuttamiseksi yhdistys julkaisee vähintään kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää Vangora-lehteä sekä tarvittaessa jäsentiedotteita ajankohtaisten asioiden tiedottamista varten, pitää esittelypöytää kissanäyttelyissä, jakaa rotuesitteitä ja kertoo kiinnostuneille rodusta, yhtenä keinona myös nämä yhdistyksen www-sivut. Toki voit aina kääntyä myös yhdistyksemme toimihenkilöiden puoleen, yhteystiedot löydät Toimihenkilöt-sivulta. 

Tällä hetkellä Vangora-yhdistyksessä on noin 60 jäsentä. Suurin osa jäsenistämme on Suomesta, lisäksi muutama jäsen ulkomailta, Ruotsista ja Yhdysvalloista.

  

Yhdistys

Toimihenkilöt

Säännöt

Liity mukaan!