Yhdistys

Vangora ry – yhdistys turkkilaisten kissojen ystäville

Turkkilaisten kissojen rotuyhdistys aloitti toimintansa 3.6.1989. Vuoden lopussa jäseniä oli 20. Yhdistys rekisteröitiin nimellä VAN-seura r.y. ja se perustettiin alkujaan pelkästään turkkilaisten vankissojen rotuyhdistykseksi, koska turkkilaisia angoroita ei maassamme vielä silloin ollut.

Vähitellen maahamme tuotiin myös turkkilaisia angoroita. Koska kumpienkin turkkilaisten kissojen omistajista tuntui luontevalta, että näitä kahta, samalta seudulta lähtöisin olevaa rotua, edustaisi sama yhdistys, päätettiin 1992 seuran nimi ja säännöt uudistaa kummankin rodun kattaviksi. Uudeksi nimeksi valittiin VANGORA r.y.

Yhdistys pyrkii edistämään turkkilaisten kissojen rodullista tuntemusta ja ylläpitämään suunnitelmallista kasvatustyötä rotujen tason ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Yhdistys pyrkii myös toimimaan yhdyslenkkinä samoista kissaroduista kiinnostuneiden kesken ja täten toivottaa kaikki turkkilaisten kissojen omistajat tai muuten niistä kiinnostuneet tervetulleiksi yhdistykseen!

Tavoitteidensa saavuttamiseksi yhdistys julkaisee vuosittain Vangora-lehteä sekä tarvittaessa jäsentiedotteita ajankohtaisista asioista. Lisäksi pidämme satunnaisesti esittelypöytää kissanäyttelyissä ja jaamme rotuesitteitä. Voit aina kääntyä yhdistyksemme toimihenkilöiden puoleen, yhteystiedot löydät Toimihenkilöt-sivulta.

Tällä hetkellä Vangora-yhdistyksessä on noin 60 jäsentä. Suurin osa jäsenistämme on Suomesta, lisäksi muutama jäsen ulkomailta, Ruotsista ja Yhdysvalloista.